Nadat je een trouwlocatie hebt gekozen en de datum hebt bepaald, is het volgende item op je takenlijst het ontwerpen en versturen van je trouwkaarten. Hoewel de trouwlocatie zeker de stijl van het briefpapier die je kiest en het ontwerp dat je kiest, bepaalt, kun je ook rekening houden met de huidige trends.

Als je je grote dag stevig geworteld wilt houden in het hier en nu, is het overwegen van hedendaagse en soms trendy keuzes een gemakkelijke manier om dat te doen.

In deze blog wordt dieper ingegaan op de trends op het gebied van briefpapierontwerp die op de voorgrond staan. Hoewel sommige nieuw en origineel zijn, zijn andere misschien een knaller uit het verleden die we met open armen verwelkomen.

Kaarten voor huwelijksuitnodigingen

Trouwkaarten zijn een gemakkelijke manier om een ​​bruidssuite te personaliseren door te laten zien waar de bruiloft zal worden gehouden, waar het paar vandaan komt of om alle evenementen tijdens het huwelijksweekend te delen. 

Dit is een trend waarvan we zeker denken dat het nog een tijdje zal blijven. Gasten zullen deze schattige stukken van je uitnodigingssuite zeker bewaren om op hun koelkast te spelden en te delen met hun vrienden. Velen van hen zullen het zelfs naar de bruiloft brengen.

Envelopvoeringen 

Het zou moeilijk zijn om een ​​briefpapierontwerper te vinden die niet een beetje plezier heeft met envelopvoeringen. Van bloemen tot effen kleuren tot aquarelontwerp, envelopvoeringen zijn een ware rage.

Deze binnenlaag is het eerste wat gasten zullen zien als ze opgewonden je uitnodiging openscheuren. Enveloppen hebben een geweldige finishing touch en de perfecte plek om leuke designelementen toe te voegen, zoals een schets van de skyline, of een persoonlijk detail, zoals je trouwdatum.

Aquarel als huwelijksuitnodiging

Pure wassingen van kleur hebben de van de bruiloft briefpapier iets moois gemaakt. Van luchtige bloemen tot met de hand geschilderde kaarten en zelfs illustraties van locaties of portretten van huisdieren, aquarellen geven een artistiek, persoonlijk gevoel aan huwelijksdrukwerk. wilde vibe wanneer geborsteld met heldere tinten. Je kunt ook je eigen trouwkaart ontwerpen.

Monogrammen 

Monogrammen zijn een klassiek huwelijksdetail dat op verschillende manieren kan worden gemaakt. Je kunt jouw gehuwde achternaam gebruiken voor een monogram van één letter, jouw eerste initialen voor een tweeletterig monogram of jouw eerste initialen en gehuwde achternaam voor een drieletterig monogram. Dan is er nog de lettertypestijl – cursief of vet – met of zonder een pictogram of afbeelding en natuurlijk de kleur.

Aangepaste monogrammen – niet de ontwerpen met lettervergrendeling uit het verleden – krijgen een geheel nieuwe look, met elementen die betekenisvol en representatief zijn voor de aanstaande bruidsparen.

Huisdierportretten 

Wat je ook kunt doen zijn de meest pluizige familieleden op je trouwpapier zetten. Hoewel onze huisdieren super belangrijk voor ons zijn (en wellicht wel geweldige therapeuten tijdens het planningsseizoen voor de bruiloft), wil niet iedereen ze als gasten op hun bruiloft. 

Bruiden en bruidegoms vinden echter de perfecte touch voor hun huwelijksuitnodigingen: een aquarelportret of kleine details van hun favoriete beestjes – en iedereen is er dol op. Of ze nu zijn weggestopt in een locatie-illustratie, op een detailkaart of verborgen in de voering, de trend om huisdieren op het huwelijksbriefpapier op te nemen is er één waarvan je hoopt dat het blijft.